szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hirtelen békét kötne a Közel-Keleten, és a klímaegyezmény felmondását sem kéne elsietni. Lassan nem marad semmi, amit Trump a kampányban ígért.

Donald Trump a Trump-toronyban találkozott a New York Times újságíróival, és azt mondta: "Én szeretnék az a politikus lenni, aki békét teremt Izrael és a palesztinok között". Utalt arra is, hogy "nyitott" a párizsi klímaegyezmény megvizsgálására.

A kampányban ehhez képest még arról beszélt, hogy elismerné Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, ami hatalmas botrány lenne a palesztinok szemében. A párizsi klímaegyezményről pedig korábban azt hangoztatta, hogy megválasztása esetén felmondja.

Az elnök korábban arról is beszélt, hogy nem állítaná bíróság elé Hillary Clintont, jóllehet ezt is többször megígérte - ki is akadt a hozzá közel álló média. És a mexikói határra építendő falról is megváltoztatta korábbi véleményét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!