szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A francia rendőrség nagy erőkkel keres egy fegyveres férfit, miután holtan találtak egy női alkalmazottat egy nyugdíjas szerzeteseknek fenntartott dél-franciaországi otthonban – közölte csütörtök este a Hérault megyei közigazgatási hivatal és meg nem nevezett helyi források.

A közigazgatási hivatal csak arról számolt be, hogy egy nőt holtan találtak a Montferrier-sur-Lez helységben lévő otthonban, illetve bűncselekmény történt.

A meg nem nevezett források szerint a rendőrség köröz egy fegyverest, miután a nőt megtalálták az otthonban, amelyben 60 nyugdíjas szerzetes, volt afrikai misszionáriusok élnek. Az egyik forrás szerint a gyilkosság előtt a nő értesítette a rendőrséget, hogy egy álarcos férfi hatolt be az otthonba. Egy másik forrás szerint semmi nem utal arra, hogy terrorcselekmény történt volna.

A csendőrség egyik szóvivője később közölte, hogy a tettest a biztonsági erők nagyjából száz tagja keresi a környéken. A megölt nő az otthon alkalmazottja volt, és az épületen kívül találtak rá: a kezét megkötözték, száját betömték. Meggyilkolásának körülményeit egyelőre nem ismerik, és nem tudják a tettes indítékát sem – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!