szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Élete legnagyobb megtiszteltetésének nevezte Michelle Obama, hogy first lady lehetett.

Barack Obama távozó amerikai elnök felesége pénteken búcsúzott a Fehér Háztól az iskolai tanfelügyelőknek rendezett ünnepség keretében.

Michelle Obama többször is elcsukló hangon mondta el búcsúbeszédét, amelyben annak a reményének adott hangot, hogy támogatói büszkék rá.

"Szeretném, ha fiataljaink tudnák, hogy számítanak, hogy tartoznak valahová. Ne féljenek, legyenek eltökéltek, legyenek reményteljesek és tanulással készüljenek fel az életre" – fogalmazott.

Azért szólt elsősorban a fiatalokhoz, mert beszédet olyan rendezvényen mondta el, amelyet a 2017-es év iskolai tanfelügyelőinek tiszteletére rendeztek a Fehér Házban. Az évente megtartott ceremóniát Michelle Obama kezdeményezte 2015-ben, azzal a céllal, hogy megünnepeljék azokat az általános iskolai tanfelügyelőket, akik kiválóan végzik munkájukat.

Michelle Obama first ladyként az oktatás és az egészséges életmód, valamint a katonacsaládok támogatójaként lépett fel, ilyen jellegű programokat népszerűsített. Számos kezdeményezés kapcsolódik a nevéhez.

Bár a Fehér Házban utoljára mondott beszédet, nem ez lesz az utolsó nyilvános megszólalása. Jövő szerdán az egyik késő esti televíziós showműsor vendége lesz.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!