szerző:
MTI / hvg.hu

Több ezren próbálják megfékezni a Chile közepén pusztító erdőtüzet. Több ezer embert kitelepítettek, halottak is vannak már. A helyszínről félelmetes fotók érkeztek.

Már legalább hatan haltak meg Chile történetének legsúlyosabb erdőtüzében, amely 190 ezer hektárt tarolt le eddig a dél-amerikai országban.

©

A lángok megfékezésén négyezer tűzoltó, rendőr, katona és önkéntes dolgozik. Szerdán két rendőr és egy tűzoltó halt meg a tűzben. Az állami erdőgazdálkodási szervezet három munkatársa két héttel ezelőtt vesztette életét.

A dél-amerikai ország közepén tomboló tűzvész miatt több ezer embert kellett már kitelepíteni. A kormány az érintett területeket katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánította.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!