szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Idővel talán Orbán Viktor is rájön arra, hogy az olyan nagy játékosok, mint Putyin és Donald Trump, jól megvannak közvetítők nélkül is - írta a Hospodárské Noviny szerzője, aki szerint Orbán Viktor nem elég nagy a saját magának kinézett közvetítői szerephez.

Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő közelgő találkozójával kapcsolatban közölt kommentárt a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap szerdán.

Az Orbán Putyinra és Trumpra játszik című írás szerzője szerint Orbán Viktor úgy véli, hogy a többoldalú szerződések ideje lejárt, és eljött a kétoldalú megállapodások ideje.

A cikk szerint a miniszterelnöknek igaza lehet, de nem biztos, hogy ez a változás hasznos lesz olyan nagyságú államoknak, mint Magyarország. "Nem csak Közép-Európa múltja van tele olyan történetekkel, amelyekben a kicsik és a hatalmasok kötélhúzásában végül mindig a nagyság és a hatalom volt a döntő" - írták.

A szerző szerint Vlagyimir Putyin csütörtöki budapesti látogatása elsősorban politikai jellegű lesz. Orbán Viktor "megpróbálja megmutatni, hogy nem kell figyelembe vennie autoriter politikájának hazai és külföldi bírálatait", mert nemzetközi politikusként fog fellépni, aki közvetíteni akar a Kelet és a Nyugat között, például az Oroszország-ellenes szankciók ügyében. 

A szankciók sorsára azonban a magyar miniszterelnöknél nagyobb hatással lesznek a Kreml régi és a Fehér Ház új káderei. Idővel talán Orbán Viktor is rájön arra, hogy az olyan nagy játékosok, mint Putyin és Donald Trump amerikai elnök, jól megvannak közvetítők nélkül is - véli a szerző.
   
    

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!