szerző:
MTI

A "cripy" az átlagosnál ötször erősebb drog, ára pedig megegyezik a kokainéval a feketepiacon.

A chilei rendőrség 426 kilogramm "cripy" néven ismert, a szokásosnál jóval erősebb hatású marihuánát foglalt le az ecuadori és perui biztonsági erőkkel közös művelete során – jelentették be a hatóságok kedden.

Az akciót a Chilei Kábítószer és Szervezett Bűnözés Elleni Különleges Ügyészség irányította egy kolumbiai drogbanda ellen. Lehallgatták az érintettek telefonbeszélgetéseit, és azokból kiderült, hogy a kábítószert egy kamionon keresztül csempészték be az ország északi részén található Arica kikötővárosába. A jármű Kolumbiát elhagyva Ecuadoron és Perun keresztül tartott a chilei fővárosba. A drog a kamion dupla fenekű platójába volt elrejtve, körülbelül 400 csomagban.

A chilei biztonsági erők szándékosan nem foglalták le a beérkező kamiont, hogy elvezesse őket az áru átvevőihez. Az átadás pillanatában a rendőrség őrizetbe vett három kolumbiai személyt, köztük a banda vezetőjét, aki a marihuánát terjesztette.

A "cripy" marihuána az "átlagosnál" mintegy ötször erősebb kábítószer, melynek ára a kokainéval egyezik meg a feketepiacon. Az ebben az esetben lefoglalt kábítószer értéke megközelítheti a 9 millió dollárt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!