szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Andrew Napolitano állításától először a Fehér Ház szóvivője, végül a Fox televízió is elhatárolódott.

A republikánusokhoz közelálló Fox televízió szerződést bontott azzal az elemzőjével, aki azt állította, hogy Obama elnök a brit elektronikus figyelő szolgálat segítségével hallgattatta le Donald Trumpot.

Több amerikai napilap, köztük a The Washington Post és a Boston Globe információi szerint Andrew Napolitano jogász, a Fox televízió rendszeres elemzője eltűnik a képernyőről. Az információt a televízió nevük elhallgatását kérő munkatársai közölték, a Fox vezetői hivatalosan nem kívánták kommentálni az ügyet.

Andrew Napolitano volt az, aki a múlt héten bejelentette: az előző elnök, Barack Obama kormányzata a brit elektronikus figyelő szolgálat (GCHQ) segítségével hallgattatta le az elnökválasztási kampányban Donald Trumpot és kampánycsapatát a New York-i Trump-toronyban. Trump elnök erre az elemzésre hivatkozva állította aztán, hogy Obama lehallgattatta őt.

A brit hírszerzés azonnal cáfolta az információt, és amikor az Angela Merkel német kancellárral tartott közös sajtótájékoztatóján Donald Trumptól megkérdezték ezt, az elnök a Fox televízióhoz irányította a kérdező újságírót. Közben a Fehér Ház szóvivője, Sean Spicer is leszögezte: amerikai hivatalos állásfoglalásokban többé nem hangzik el ez a vád. Pénteken a Fox televízió munkatársa is közölte az egyik műsorban: a televízió elhatárolódik jogi elemzője információitól, és a Fox egyetlen munkatársának vagy vezetőjének sincs tudomása és bizonyítéka arról, hogy "a jelenlegi elnököt bárki és bármikor lehallgattatta volna".         

Értesülések szerint Andrew Napolitanót hétfőtől vették le a képernyőről.         

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Műtüdővel mentették meg egy koronavírusos kismama életét, 69 nap után került ki az intenzívről

Műtüdővel mentették meg egy koronavírusos kismama életét, 69 nap után került ki az intenzívről

Rekordösszegű adomány gyűlt össze társadalmi ügyekre 2020-ban

Rekordösszegű adomány gyűlt össze társadalmi ügyekre 2020-ban

Orbán Gáspár példátlan katonai karrierje csak útkeresésének egyik fejezete

Orbán Gáspár példátlan katonai karrierje csak útkeresésének egyik fejezete