szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A nyomozók benzin nyomait találták az alagútban kiégett buszban, a vezetőülés közelében pedig egy öngyújtó maradványaira bukkantak, és azt állapították meg, hogy onnan indultak a lángok. Maga a sofőr is meghalt a balesetben.

Valószínűleg gyújtogatás okozta, és maga a vezető lobbantotta fel azt a tüzet, ami miatt 11 óvodás és két felnőtt, köztük maga a sofőr is bennégett egy buszban a múlt hónapban Kínában – tudatták pénteken a kínai hatóságok.

A vizsgálat eredménye szerint a sofőr benzint locsolt szét a buszon, melyet egy alagútban gyújtott fel, Vejhaj városában, Santung tartományban.

A tűzben koreai és kínai óvodás kisgyerekek, a tanáruk és a buszvezető halt meg. A nyomozók benzin nyomait találták a buszban, a vezetőülés közelében pedig egy öngyújtó maradványaira bukkantak, és azt állapították meg, hogy onnan indultak a lángok. Kizárták, hogy elektromos zárlat vagy közlekedési baleset okozta volna a tüzet.

A gyermekek egy főleg koreaiak által látogatott óvodába jártak, a sofőr pedig az intézmény alvállalkozójának alkalmazottja volt. A dpa német hírügynökség úgy tudja, hogy a sofőr dühös lehetett, mert nem fizették ki neki a túlóráit és az éjszakai pótlékot. A Yonhap dél-koreai hírügynökség viszont úgy tudja, hogy előző nap átadták neki a felmondólevelét.

A rendőrség azt gyanítja, hogy a vezető előre kitervelte tettét. Erre abból következtetnek, hogy benzint vásárolt, holott a busz dízelüzemű volt, és öngyújtót is vett, pedig nem dohányzott.

A meghalt gyerekek szüleinek csoportját képviselő Kim Mi Szok viszont kétségeinek adott hangot a vizsgálat eredményével kapcsolatban, mert úgy véli, hogy a hatóságok "a sofőrre akarják kenni" a felelősséget. Mint mondta: ő olyan videofelvételeket látott, melyeken nem a vezetőülésnél, hanem a jármű jobb oldalán csapnak fel először a lángok.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatalmas bírságokat hoznak össze minden évben a külföldi autósok

Hatalmas bírságokat hoznak össze minden évben a külföldi autósok

Révész Sándor: Szuper!

Révész Sándor: Szuper!

Már érkeznek az SMS-ek az internetes oltásfoglalásról

Már érkeznek az SMS-ek az internetes oltásfoglalásról