szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Egyesült Államokba tartó légi járatok utasainak kell majd szigorúbb biztonsági ellenőrzéseken átesniük – jelentette be John Kelly amerikai belbiztonsági miniszter.

Tisztségviselők szerint így nem kell majd kiterjeszteni a laptopok, tabletek és más nagyobb elektronikai készülékek utaskabinba vitelére vonatkozó tilalmat, amit márciusban rendeltek el nyolc arab ország és Törökország tíz repülőterére vonatkozóan.

John Kelly elmondta, hogy az új intézkedéseket, amelyek között "észrevehetőek és észrevétlenek" is lesznek, fokozatosan vezetik majd be. Azért van szükség rájuk, mert terroristacsoportok újult erővel igyekeznek kárt okozni a légi közlekedésnek.

A légitársaságoktól meg fogják követelni az elektronikus eszközök és az utasok alaposabb átvilágítását, valamint robbanóanyagokra összpontosító átvizsgálását annak a naponta mintegy kétezer légi járatnak az esetében, amely a világ 105 országának 280 repülőteréről indul az Egyesült Államokba. Új intézkedéseket vezetnek be annak érdekében is, hogy csökkenteni lehessen a beépített emberek által végrehajtott támadások veszélyét.

Azoknak a repülőtereknek, biztonsági cégeknek és légitársaságoknak, amelyek nem fogadják el az említett intézkedéseket vagy késlekednek a bevezetésükkel, egyéb korlátozó intézkedésekkel kell számolniuk, köztük a laptopok felvitelének teljes tilalmával vagy akár az Egyesült Államokba irányuló járataik felfüggesztésével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az NNK virológusa szerint nem kizárt, hogy a brit mutáció miatt módosítani kell a vakcinákon

Az NNK virológusa szerint nem kizárt, hogy a brit mutáció miatt módosítani kell a vakcinákon

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Hiába az ötszázalékos áfa, a lakások nem lesznek olcsóbbak

Hiába az ötszázalékos áfa, a lakások nem lesznek olcsóbbak