szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai elnök a lányával helyettesíttette magát a világ vezető hatalmainak csúcstalálkozóján. Persze nem az egészen, de azért felmerül a kérdés: Donald Trump ennyire vette komolyan az egészet?

Donald Trump amerikai elnök a lányát ültette be a világ vezetői közé szombaton Hamburgban a G20-csoport csúcstalálkozóján, amikor egy időre távozott a délelőtti munkatanácskozásról - erősítette meg a tanácskozáson részt vevő több delegáció. Először Szvetlana Lukas, az orosz elnök főtanácsadója, a csúcsértekezlet előkészítésében közreműködő orosz szakértők vezetője számolt be erről a Twitteren közétett, fényképpel illusztrált bejegyzéseiben. A fotón az látható, hogy Donald Trump helyén lánya, Ivanka Trump ül a kerekasztalnál, a brit kormányfő és a kínai elnök között.

"Ivanka kíséri Trump elnököt" - írta előbb az orosz diplomata, majd a fényképet kísérő üzenetében hozzátette: "és helyettesíti Trump elnököt a G20-ak tárgyalóasztalánál, amikor (az elnök) kétoldalú találkozókra távozik". Más delegációk is megerősítették ezt az értesülést. A tanácsadói Twitteren ugyanakkor szombat délután már hiába kerestük a szóban forgó bejegyzést.

Ivanka Trump tanácsadói tisztséget tölt be az édesapja mellett. Státusa azonban bírálatokat vált ki, főleg külföldön. "A politika keverése a családdal és az üzlettel leginkább a nepotizmusra emlékeztet, nálunk ez elképzelhetetlen lenne" - mondta Sigmar Gabriel német külügyminiszter nemrégiben, amikor Ivanka Trump látogatást tett Németországban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Parkolási pályára állt a kínai Mars-szonda, előkészíti a májusi landolást

Parkolási pályára állt a kínai Mars-szonda, előkészíti a májusi landolást

Az olasz maffiának aranyat ér a járvány

Az olasz maffiának aranyat ér a járvány

ATV: Nem lazít a kormány a járványügyi szigoron

ATV: Nem lazít a kormány a járványügyi szigoron