szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Utcákat és házakat árasztott el a heves esőzéssel érkező Lidia trópusi vihar a mexikói Baja California üdülőhelyein és városaiban, a természeti katasztrófának négy halálos áldozata van. A vihar csapadékmennyiségének egy része eléri az USA-t.

Egy ember eltűnt, a helyi tévék felvételein látni lehetett, amint gépjárműveket sodortak el a megáradt folyók. A hatóságok szerint a halottak száma még nőhet, a mentők a hét végén mérik fel a helyzetet a düledező házakkal teli falvakban. Két ember halálát a leszakadó áramvezeték okozta, egy nőt az utcán hömpölygő ár sodort magával, egy kisbaba pedig kiesett az anyja karjából, amint az elöntött utcán próbált átjutni. Mintegy 1400 ember keresett menedéket az ár elől az erre a célra létrehozott átmeneti szállásokon.

Luis Genar Ruíz, az állami idegenforgalmi hivatal titkára elmondta, hogy húszezer külföldi turista rekedt a térségben, miután a vihar miatt felfüggesztették a légiközlekedést.

Az amerikai Nemzeti Hurrikán központ szerint a Lidia péntek hajnalban csapott le a szárazföldre La Paztól, Baja California Sur szövetségi állam fővárosától nyugatra.

A Lidia csapadékmennyiségének egy része a hét végén várhatóan eléri az Egyesült Államok délnyugati sivatagos részeit, Dél-Kaliforniát, Nevada északi és Arizona délnyugati részét - közölte a hurrikánközpont.

Az Atlanti-óceánon a 3-as erősségű Irma szélvihar közelít, a következő hét elején várhatóan eléri a Karib-tenger keleti medencéjét. Az előrejelzések szerint az Irma várhatóan rendkívül veszélyes hurrikánná alakul át a következő néhány napban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: A bölcsődék még nyitva maradnak, a kaszinók zárnak

Radar360: A bölcsődék még nyitva maradnak, a kaszinók zárnak

Új Nemzeti Biztonsági Laboratórium épül 12 milliárd forintból

Új Nemzeti Biztonsági Laboratórium épül 12 milliárd forintból

Az új Honda Legendben már legálisan tévézhet menet közben a sofőr

Az új Honda Legendben már legálisan tévézhet menet közben a sofőr