szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akár itthon is előfordulhat ilyen baleset bárhol, ahol felsővezeték is van a vasúti vágányokhoz. Stuttgartban egy keddi eset miatt figyelmeztették egy pénteken kezdődő fesztivál vendégeit, hogy tilos léggömböt vinni a vasúti peronokra.

Rövidzárlatot okozott kedd este a stuttgarti főpályaudvar alsó szintjén lévő S-Bahn megállóban egy fémbevonatos léggömb, amely hozzáért a felsővezetékhez.

A rendőrség közzétette az egyik térfigyelő kamera felvételéből készített fotót, amelyen látszik, hogyan szikrázott és füstölt a léggömbtől a felsővezeték, illetve az is, hogy az utasok megrémültek.

A jelenség hanghatással is járt. A rendőrség kiürítette a megállót, 18 óra 34 és 18 óra 54 között leállították a forgalmat is. Egyelőre nem tudják, ki engedhette el a rövidzárlatot okozó léggömböt.

A pénteken kezdődő 172. Cannstatter Volksfest látogatóinak előre is felhívták a figyelmüket arra, hogy tilos fémbevonatos léggömböket vinni a vasúti peronokra. Életveszélyes helyzet állhat elő ugyanis, ha a lufi hozzáér a felsővezetékhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!