szerző:
hvg.hu

A követelés a mianmari kormánytól érkezett, az ENSZ élelmezésügyi szervezete pedig eleget tett ennek. Azonban még mindig végeláthatatlan sorokban menekülnek a mianmari rohingyák az országból.

A World Food Programme még júliusban, még azelőtt, hogy megindult volna félmillió rohingya Mianmarból Bangladesbe, publikált egy jelentést, amiben leírta, nyolcvanezer gyermeket fenyeget éhínség.

A nem hosszú, mindössze hatoldalas dokumentum helyén csak egy rövid közlemény található, amiben azt írják, hogy a WFP és a mianmari kormány közösen dolgoznak egy átdolgozott verzión, ennek elkészültéig azt kérik, hogy a régebbi dokumentumból senki nem idézzen.

Az esetről beszámoló Guardian megszólaltatott szakértőket is, szerintük az ENSZ szakosított szerve azért vonhatta vissza a rövid jelentést, mert az rájuk nézve is kellemetlen dolgokat tartalmaz, ugyanis a WFP élelmezési programját átirányították a nem rohingya lakta területekre.

Ezen a videón pedig az látszik, hogy még most is rengetegen menekülnek Mianmarból.

(The Guardian)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!