szerző:
hvg.hu

Az olasz rendőrség vetett véget az Olaszország középső részén tevékenykedő makrobiotikus „szekta” működésének: a csoport vezetői éheztették és rabszolgaként dolgoztatták a világtól erőszakkal elzárt tagokat.

A rendőrségi közlemény szerint a „diétacsoport” vezetői olyan étrendet állítottak össze a követőknek, amelyekkel egyes tagok súlya 35 kilogrammra esett. A „szekta” öt vezetője ellen egyebek mellett adócsalás és rabszolgamunka kikényszerítése vádjával indítottak eljárást: a vezetők adományok gyűjtésére és ingyenmunka végzésére kényszerítették a diétázókat.

A vizsgálatok az után indultak meg, hogy egy fiatal lány beszámolt a rendőrségnek arról, hogy a „szekta” vezetője azt ígérte neki, csodás eredményeket ér el, ha követi utasításait. A jelentésekből nem derült ki, hogy a diétát túltoló vezetők hány tagot gyűjtöttek maguk köré.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!