szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy nemrég megjelent Twitter-bejegyzés újabb fejezetet nyitott a hetek óta gyűrűző botrányban.

Mint ismeretes, az amerikai elnök magánügyvédje korábban nyilatkozatot adott ki arról, hogy saját pénzéből 130 ezer dollárt fizetett hallgatásáért annak a pornószínésznőnek, akivel állítólag az akkor még csak ingatlanmágnás Donald Trump szexuális kapcsolatot létesített 2006-ban.

Az ügy kipattanása óta Trump folyamatosan azt hangoztatta: nem tudott róla, hogy az ügyvédje, Michael Cohen a választás előtt fizetett a művésznevén Stormy Danielsnek nevezett hölgynek.

Szerdán Rudy Giuliani egykori New York-i polgármester (aki nem mellesleg az elnök ügyvédi csapatának is tagja) viszont azt állította, hogy Trump megtérítette ügyvédjének a 130 ezer dollárt, ami így igencsak ellentmond az elnök korábbi nyilatkozatainak. Az egyébként is zavaros történetet csak még zavarosabbá teszik az elnök Twitter-oldalán megjelent friss bejegyzések, melyek egyértelműen arról árulkodnak, hogy Trump tudott a kifizetésről.

A volt polgármester szerint a Fox Newson elhangzott állításai nem mondanak ellent Trump korábbi kijelentéseinek.

Giuliani arról is beszélt, hogy a kifizetés jogszerű volt, az összeget nem kampánypénzből fedezték. Utóbbit az időközben megjelent újabb bejegyzésekben Trump is elismételte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatvan-hetven választókerületben lesz MSZP-s jelölt az előválasztáson

Hatvan-hetven választókerületben lesz MSZP-s jelölt az előválasztáson

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

50 éves korában meghalt DMX, világhírű rapper

50 éves korában meghalt DMX, világhírű rapper