szerző:
MTI

Skót függetlenségpártiak tízezrei vonultak fel szombaton Glasgowban az All Under One Banner (Mindenki egy zászló alatt) nevű skót függetlenségi szervezet évente megtartott rendezvényén - közölte a BBC brit közszolgálati média hírportálján.

A szervezők szerint 40 ezer résztvevőre számítottak, de becsléseik szerint 80 ezren jelenhettek meg a meneten. A skót rendőrség 35 ezer főre becsülte a felvonulók számát.

Tavaly mintegy 20 ezren vettek részt a glasgowi meneten.

Az All Under One Banner nevű szervezet önmagát függetlenségpárti szervezetként jellemzi, amelynek "központi célja, hogy rendszeres időközönként szervezzen meneteket, míg Skócia el nem nyeri függetlenségét". A szervezet hangsúlyozza: nyitva áll mindazok előtt, akik egy független országban akarnak élni.

Neil Mackay, a szervezet társkoordinátora meggyőződését fejezte ki, hogy még Nagy-Britannia 2021-ben várható európai uniós kiválása előtt ismét népszavazást tartanak Skócia függetlenségéről.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!