szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tudni, az esetek között nincs összefüggés.

A kaliforniai Palmdale városában található Manzanita Általános Iskolában, valamint a szintén palmdale-i Highland Középiskolában is lövöldözés történt pénteken - jelentette az amerikai sajtó. Bár a két iskola közel van egymáshoz, nagyjából negyedórányi autóútra találhatók egymástól, a hírek szerint az esetek között nincs összefüggés.

A Fox News beszámolója szerint a hatóságokat egy fegyveres férfi miatt riasztották, aki helyi idő szerint reggel 7 óra körül, fél órával az órák megkezdése előtt jelent meg a középiskola környékén. A helyi seriffek Twitteren közzétett bejegyzése szerint egy gyanúsítottat elfogtak, de részleteket egyelőre nem tudni. A környéket lezárták, sok a rendőr, de áldozatról nincs hír.

A seriffhivatal egy pár perccel később közzétett bejegyzésében már arról írtak, hogy a szintén Palmdale-ben található Manzanita Általános Iskolában is lövésből származó hangokat hallottak. Átkutatták az intézményt, de az üres volt, tovább vizsgálódnak.

A CBS Los Angeles egy sérültről tud, aki az eset után autóval a helyi kórházhoz hajtott, de egyelőre nem világos, kiről van szó, illetve hogyan sérült meg.

A Palmdale-hez közeli, az Antelope Valley Union középiskolai körzetben található összes iskolát lezárták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!