szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Gázai övezetet ellenőrző arab fegyveres csoportok állítólag tűzszünetet kötöttek Izraellel az után, hogy szombaton háborús helyzet alakult ki a térségben. Izrael közölte, további lépései attól függenek, hogy az Iszlám Dzsihadhoz, illetve a Hamaszhoz tartozó fegyveresek beszüntetik-e rakétatámadásaikat.

A DW híroldal szerint néhány órával az Egyiptom és az ENSZ közvetítésével létrejött tűzszünet életbe lépése után két tüzérségi lövedéket lőttek ki Izraelre Gáza felől. Az ellenségeskedések beszüntetéséről állítólag az után állapodtak meg, hogy Izrael a 2014 óta legkomolyabb támadást hajtotta végre Gáza ellen, ahonnan korábban rakéták tucatjait lőtték ki, és tüzérséggel is lőtték a zsidó állam területét.


Izraeli források szerint a hadsereg 40 Hamasz célpontot támadott, gázai források szerint a katonai akcióban meghalt egy 15 és egy 16 éves palesztin fiú is: közel voltak az izraeli légierő által támadott épülethez, s a repülő szilánkok megölték őket.

Az izraeli hadsereg szóvivője nem cáfolta, de nem is erősítette meg a tűzszünetről szóló bejelentést. „Azt üzenjük a Hamasznak, ha szükséges, tovább tudjuk növelni támadásaink erejét. A Hamasz cselekedeteivel egyre közelebb viszi magát a szakadék széléhez. A szervezetnek meg kell értenie, tettinek ára van” – idézte a DW Jonathan Conricust. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze

Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze

A kormány bevándorlásellenes politikájának köszönhetjük, hogy lemaradtunk egy afrikai üzletről

A kormány bevándorlásellenes politikájának köszönhetjük, hogy lemaradtunk egy afrikai üzletről

A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár

A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár