szerző:
hvg.hu

A 12 és 13 éves gyerekeket egy kisebb cápa támadta meg, az incidens miatt a strandokat lezárták.

70 év után először történt cápatámadás New York partjainál szerdán: a BBC jelentése szerint két tizenéves gyermeket harapott lábon egy kisebb cápa. Bár mindketten komolyabb sebet szereztek, a körülményekhez képest jól vannak.

A BBC azt írja, nagyon ritka, hogy egy cápa emberre támadjon New York partjainál. Annyira, hogy az elmúlt évtizedekben egyetlen támadást sem regisztráltak.

A mostani eset Fire Island környékén történt. A megharapott lány azt mondta, csak állt a mélyebb vízben, egyszer csak fájdalmat érzett, majd látott egy uszonyt. Ezután rögtön a partra sietett, ahol ellátták. A fiút viszont nem itt, kicsivel arrébb támadta meg egy cápa. A hatóságok ebből azt gyanítják, hogy két cápa is partok közelében lehet, a strandokat ezért határozatlan időre lezárták.

A szakemberek most azt próbálják meg kideríteni, milyen cápákról lehet szó.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!