szerző:
hvg.hu

Különleges követté nevezte ki Steven Seagal amerikai akciósztárt Oroszország, a feladata a két ország kapcsolatának javítása lesz.

Az orosz külügyminisztérium hivatalos Facebook-oldalán közölte a hírt, hozzátéve, hogy a fizetéssel nem járó pozíció hasonlít az USA által is használt jószolgálati nagykövetihez, és hogy Seagal „a humanitárius szférában” igyekszik majd javítani a kapcsolatokat.

A 66 éves amerikai születésű harcművész és színész a nyolcvanas-kilencvenes években olyan népszerű filmekben szerepelt, mint a a Nico, az Úszó erőd vagy a Lángoló jég. 2016 óta orosz állampolgár, és Vlagyimir Putyin nagy tisztelője. Abban sem hisz, hogy Moszkva beavatkozott volna a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányba. Sőt Seagal korábban a világ egyik nagy vezetőjének nevezte Putyint, és abban reménykedett, azzal, hogy megkapta az állampolgárságot, egy csapásra javulni fog az országok viszonya. Egyelőre nem lett igaza.

Eközben a hollywoodi #metoo kampány részeként több nő is szexuális zaklatással vádolta meg, ezeket a vádakat Steven Seagal tagadja - emlékeztet a BBC.

Steven Seagalnak szerb állampolgársága is van, szintén 2016 óta.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!