szerző:
hvg.hu/MTI

A sivatagi királyság nem szereti, ha beleszólnak a belügyeibe.

Belügyekbe való beavatkozás címén kiutasította Kanada rijádi nagykövetét Szaúd-Arábia, egyúttal saját képviseletvezetőjét is visszahívta Kanada fővárosból, Ottawából. A sivatagi királyság mindössze azzal magyarázta a lépést, hogy senkinek nem engedik meg, hogy beleszóljon belügyeikbe.

A bejelentés azután történt, hogy a rijádi kanadai nagykövetség a Twitter-oldalára feltett üzenetben azt írta, nagyon aggódik az országban történt, az emberi jogi aktivistákat ért újabb őrizetbevételi hullám miatt, és felszólította a helyi hatóságokat, hogy azonnal engedjenek szabadon minden békés emberi jogi aktivistát.

A szaúd-arábiai lépéssel a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatokat is befagyasztják. A rijádi külügy válaszüzenetben megírta: nehezményezik, hogy a kanadai közleményben az emberek azonnali szabadon bocsátását követelték. Szerintük ugyanis ez megengedhetetlen a két ország viszonylatában.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!