szerző:
hvg.hu

A tizenévesek iskolai kiránduláson voltak, a biztonsági kamera rögzítette őket.

Hazaküldtek az iskolai kirándulásról két izraeli diákot, miután meztelenül táncoltak egy lengyelországi koncentrációs táborban – írja az Independent.

A két tizenegyedik osztályos tinédzser a Beit She'an iskolával érkezett a majdaneki tábor területére, ahol 1941 októberétől 1944-ig több, mint 78 000 ezer foglyot öltek meg a nácik.

A fiúkat felvette a biztonsági kamera, így vették észre őket az őrök – egyikük pénzbírságot, másikuk figyelmeztetést kapott. Mindkettőjüket azonnal hazaküldték.

Az izraeli Oktatási Minisztérium közölte: elítélik a tinédzserek viselkedését, és nagyon komolyan veszik az ügyet, mivel a továbbiakban rossz fényt vethet az izraeli iskolák lengyelországi kirándulásaira. "A szóban forgó esetet súlyos kihágásnak minősítjük. A diákok visszatértek Izraelbe, az iskola pedig kivizsgálja az esetet, majd fegyelmi eljárást indít ellenük."

A lengyel törvények szerint aki egy történelmi helyszínt, emlékhelyet megszentségtelenít, azt pénzbírságra vagy akár börtönbüntetésre is ítélhetik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!