szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Okosan csinálta, csak azokat a leveleket hagyta elkallódni, amelyekről tudta, hogy senki nem fogja keresni.

Érdekes dologra bukkant néhány indiai gyerek, akik Odhanga település elhagyatott postahivatala mellett játszottak. A gyerekek az épület mögötti területen hatalmas zsákokat találtak, tele ki nem kézbesített levelekkel. A zsákban banki számlakivonatokat és több régi levelet találtak, volt, amelyiket 2004-ben adták postára.

A hatóságok szerint mintegy hatezer levél és kisebb csomag hevert ott már évek óta. Nemsokára megtalálták a tettest is: egy Jagannath Puhan nevű postást.

A férfi, még ha helytelenül is cselekedett, legalább okosan tette azt: a BBC szerint az elsőbbséggel vagy sürgősséggel feladott leveleket mindig kikézbesítette, mert tudta, hogy ha nem teszi, keresni fogják őket. Az egyszerű, hétköznapi levelek azonban nagy eséllyel a raktárban végezték, ahol aztán senki nem kereste őket több mint egy évtizeden keresztül.

Korábban nálunk is előfordultak hasonló esetek: júliusban a posta egyik diákmunkása égetett el tucatnyi levelet és csomagot Zalában. A fiatal korábban több küldeményt is felbontott, a csomagokból pedig mobiltelefonokat és egyéb műszaki cikkeket lopott el. Tavaly pedig egy próbaidős postás hajított el kézbesítetlen leveleket Sopron külterületén. A 140 küldeményt, amelyek között számlák is voltak, egy kukászsákban akarta eltüntetni.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Leszedette az uniós zászlókat egy csongrádi falu polgármestere

Leszedette az uniós zászlókat egy csongrádi falu polgármestere

Gyors otthoni net mindenkinek: olcsó wifi 6 routereket teszteltünk

Gyors otthoni net mindenkinek: olcsó wifi 6 routereket teszteltünk

Jóval ellenállóbb az indiai köles a klímaváltozással szemben, mint a búza

Jóval ellenállóbb az indiai köles a klímaváltozással szemben, mint a búza