szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kutyasétáltatás közben talált kézbesítetlen leveleket egy fiatal pár Sopron bánfalvi részén. Kiderült végül, ki hagyta ott azokat.

Egy 20 literes, kék szemeteszsákban több mint 140 küldemény, köztük számlák is voltak – ezt találta meg egy fiatal pár nemrég Sopronban. A kézbesítetlen levelek a lakott területtől körülbelül száz méterre voltak a bánfalvi városrészben. Egy részüket gumival fogták össze úgy, ahogy a postások szokták rendszerezni a leveleket – írja a Kisalföld alapján a szombati Bors.

A pár bement a bánfalvi kispostára, és megkérdezték, hogy nem hiányoznak-e levelek, de ott nem tudtak semmiről. Összefutottak a postásfiúval is, de azt mondta, nem tudja, hogyan kerülhettek a küldemények az erdő szélére.

Ezek után keresték fel a Kisalföld szerkesztőségét, ahol elmondták az esetet, majd onnan a soproni főpostára vitték a küldeményeket a hivatalvezetőnek. Ő intézkedett végül, és a levelek többségét még aznap eljuttatták a címzettekhez.

A Magyar Posta szóvivője közölte: a helyi postavezető vizsgálatot rendelt el, és kiderült, hogy a próbaidejét töltő, új kézbesítő hagyta az erdőszélen a küldeményeket. Addig a munkájával kapcsolatban nem volt panasz, de az eset miatt kirúgták.

A Bors felidézi: 2016 februárjában egy hajdúszoboszlói postás nem adta át a pénzküldeményt a címzettjének, hanem a nevében aláírta a papírt, és zsebre rakta a 92 457 forintot. 2015-ben másfél év börtönre ítéltek egy postai ügyintézőt, aki nem rögzítette a számítógépes rendszerben a befizetett csekkeket, hanem elrakta a pénzt. 200 ezer forintot sikkasztott. 2014 augusztusában értesítette az egyik debreceni posta vezetője a rendőrséget, hogy egyik alkalmazottja aznap nem kézbesítette a rábízott pénzt, őt Budapesten fogták el öt nap után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Kertbe hajigálta a budapesti postás a csomagokat – videó

Jól ismert jelenet amerikai filmekből az, amikor az újságkihordók egy laza mozdulattal a bejárathoz vagy rosszabb esetben a ház előtti pázsitra hajították a friss lapot, anélkül, hogy leszálltak volna a biciklijükről. Egy budapesti postás is alkalmazta a hajítós technikát, igaz, nem a biciklijéről, és ő valószínűleg a postaládával is próbálkozott először.