szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Trump rendszeresen bírálja az orosz beavatkozással kapcsolatos nyomozás miatt Jeff Sessionst. Pedig az elnök semmilyen módon nem akadályozhatja az igazságszolgáltatás munkáját. Most a miniszter is rászólt Trumpra: ne avatkozzon bele.

Az amerikai elnök azt mondta, Jeff Sessions igazságügyminiszter sosem volt ura a helyzetnek, nem vezeti jól a minisztériumot. Sessions visszaszólt Trumpnak a vádaskodás után, azt mondta: Trump csak ne szóljon bele az igazságügy munkájába.

Amíg én vagyok az igazságügyminiszter, semmilyen politikai indíttatás nem befolyásolhatja a munkánkat. Megkövetelem a legmagasabb szintű szakmaiságot, és ha ez sértve lesz, lépéseket fogok tenni,

mondta Sessions. Trump többször kritizálta miniszterét az orosz befolyással kapcsolatos nyomozás miatt.

Sőt, az amerikai elnök legutóbb felszólította Jeff Sessionst, hogy zárja le az elnökválasztásba történt orosz beavatkozással kapcsolatos nyomozást. Az elnök pedig nem avatkozhatna bele folyamatban levő vizsgálatokba. Amennyiben sikerül rábizonyítani Trumpra, hogy bármilyen módon akadályozta az igazságszolgáltatás működését, nagy bajba kerülhet.

Trump beszólt, hogy fejezzék be az orosz beavatkozás vizsgálatát, nagy bajba kerülhet

Az amerikai elnök rászólt az igazságügyminiszterre, hogy vessen véget az "ellene folytatott boszorkányüldözésnek". Ha sikerül rábizonyítani Trumpra, hogy ezzel akadályozta az igazságszolgáltatást, abba pedig bele is bukhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Infarktus miatt parkolt rossz helyen, megbírságolták, majd nem engedték el a büntetését

Infarktus miatt parkolt rossz helyen, megbírságolták, majd nem engedték el a büntetését

31 évesen lett saját erejéből dollármilliárdos egy amerikai nő

31 évesen lett saját erejéből dollármilliárdos egy amerikai nő

Rácz Zsófia: Nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell

Rácz Zsófia: Nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell