szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lövöldözés tört ki a floridai Jacksonville-ben egy videojáték-versenyen vasárnap. A legfrissebb hírek szerint az elkövető lelőtt két embert, megsebesített további kilencet, majd végzett magával is.

Több ember meghalt vasárnap egy a floridai Jacksonville belvárosában kitört lövöldözésben – adta hírül a helyi hatóságok tájékoztatása alapján az Abc7.

Az 1,3 millió lakosú város rendőrfőnökének tájékoztatása szerint a St Johns folyó menti Jacksonville Landing nevű szórakozó- és bevásárlóközpontban kitört lövöldözésnek sok sérültje is van, őket kórházba szállították.

Mike Williams jacksonville-i seriff szerint a lövöldözésben hárman meghaltak és kilenc ember sebesült meg, őket kórházban ápolják, állapotuk stabil, nincsenek életveszélyben. Két ember könnyebb sérüléseket szenvedett, miközben a lövöldöző elől menekült.

A lövöldözés egy videojáték-versenyen történt. Az Electronic Arts videojáték-társaság ki is tweetelte, hogy a Madden bajnoki sorozat versenyén történt az eset.    

We are aware of an incident at a sanctioned Madden Championship Series competition in Jacksonville. We are working with authorities to gather facts at this stage. — Electronic Arts (@EA) August 26, 2018

A Los Angeles Times is azt írta, hogy az elkövető a versenyen vett részt, és azután nyitott tüzet, hogy kikapott a játékban.

A szóban forgó meccset élőben közvetítették, a világhálón közzétett egy felvételen az látható és hallható, hogy egy szabadrúgás nyomán valaki - vélhetően az elkövető - mérgesen felkiállt, majd az egyik játékos pólóján egy vörös lézer jelenik meg. Ezt követően tizenkét lövés hallható, melyeket fájdalmas kiáltások kísérnek.

A legnagyobb nemzetközi videomegosztóra időközben feltöltöttek egy videót is, amelyen először csak az amerikai futball-játék verseny közvetítése, majd több alkalommal lövöldözések és pánikban menekülő emberek kiáltásai hallhatók.

Az Abc7 frissített híre szerint egy elkövetőt lelőttek a rendőrök, és egyelőre esetleges, még szökésben lévő társa(i) után kutatnak a plázában. 

A BBC idézi a verseny egyik 19 éves résztvevőjeének tweetjét is, aki élete legrosszabb napjának nevezte a vasárnapot, ugyanakkor szerencsésnek mondta magát, hogy a golyó csak az ujján sebesítette meg.

Frissítés: a tavalyi verseny győztese lehetett a lövöldöző

A hatóságok a 24 éves David Katzként azonosították az elkövetőt, aki a legutóbbi információk szerint kézifegyverrel követte el a gyilkosságokat. A baltimore-i Katz a szóban forgó videójáték-verseny 2017-es győzteseként szerepel a Madden NFL kiadója, az EA Sports adatbázisában.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A BMW felépítette a Szaharában a monzai versenypálya tökéletes mását

A BMW felépítette a Szaharában a monzai versenypálya tökéletes mását

Marco Rossi: Ha nem hív edzőnek a Honvéd, most könyvelő lennék

Marco Rossi: Ha nem hív edzőnek a Honvéd, most könyvelő lennék

Az MTVA akkor sem sajnálja a pénzt, ha fodrászról vagy stylistról van szó

Az MTVA akkor sem sajnálja a pénzt, ha fodrászról vagy stylistról van szó

Mi a siker titka? Alex Ferguson segít megérteni!

Mi a siker titka? Alex Ferguson segít megérteni!

Gruevszki szabad, mi viszont Orbán foglyai vagyunk

Gruevszki szabad, mi viszont Orbán foglyai vagyunk

Peren kívül egyezne meg a BKV az oroszokkal a metrófelújítás kötbéréről

Peren kívül egyezne meg a BKV az oroszokkal a metrófelújítás kötbéréről