szerző:
hvg.hu

Óriási szerencséjük volt: a sínek között lapultak meg, amíg a szerelvény elhúzott a fejük felett.

A londoni Baker Street metrómegállónál esett a sínek közé egy anya és a gyereke, az apa pedig utánuk ugrott, hogy kimentse őket. Közeledett azonban egy szerelvény, és nem volt már idő kimászni, így végül úgy úszták meg a tragédiát, hogy a sínek közötti árokszerű, mélyebb részben húzták meg magukat, amíg elszáguldott fejük felett a jármű.

A baleset a Guardian cikke szerint úgy történt, hogy pénteken este negyed tizenegykor az anya babakocsit tologatva sétált a peronon, kijelző táblát keresett, amikor a babakocsi kerekei megcsúsztak a peron szélén, és az anya a gyerekkel együtt esett be a sínek közé.

A baleset pillanatában a helyszínen tartózkodó többi utas figyelmeztette az érkező szerelvényt, amit észre is vett a vezető, így sikerült annyira lefékeznie a metrót, hogy az megállt, amikor az első kocsija már átment a család feje felett. Azonnal áramtalanították a síneket, így ki tudott mászni a család.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!