szerző:
hvg.hu

Ujhelyi István, a szocialista párt európai parlamenti képviselője azt írja Facebookján, az MSZP is meg fogja szavazni a Magyarországot elmarasztaló jelentést.

A Magyar Szocialista Párt elnökségének mai döntése értelmében az Európai Parlament MSZP-s képviselői meg fogják szavazni a Sargentini-jelentést, írja Facebookján Ujhelyi István szocialista EP-képviselő.

Ez hazafias kötelességünk a magyar emberek és Magyarország érdekében, amikor az Európai Parlament és az európai közösség a magyarországi jogtiprásokat, a demokratikus intézményrendszer leépítését és az állami szintű korrupciót kéri számon a magyar kormányon,

írja az MSZP egykori alelnöke.

A szavazáson egyébként a tartózkodások nem fognak számítani, hiába is szerette volna a Fidesz. A Magyarországot elmarasztaló jelentés szerzője, Judith Sargentini pedig épp most jelentette be, nem pályázik újra képviselőnek, miután mandátuma jövőre lejár.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!