szerző:
hvg.hu

A szomszédos szobát fújták be a vegyszerrel, de a permet átszivárgott a brit házaspár szobájába is.

Korábban mi is írtunk arról a rejtélyes egyiptomi halálesetről, amikor egy, az országban nyaraló brit pár vesztette életét tisztázatlan körülmények miatt. A házaspár a Steigenberger Aqua Magic nevű ötcsillagos hotelben szállt meg, ahová egy brit utazásszervező cégen, a Thomas Cookon keresztül jutottak el.

A férfi a hotelben infarktust kapott és leállt a légzése, feleségét kórházba szállították, ahol 6 órával később összeomlott a keringése, és meghalt. A szállodát nem sokkal ezután kiürítették, de egészen eddig nem lehetett tudni, hogy mi okozta a brit házaspár halálát.

A hatósági vizsgálatok lezárultak, és kiderült, hogy halálukat egy rovarirtó szer belélegzése okozta. A szomszédos szobában a lambda-cyhalothrin nevű hatóanyag 5 százalékos oldatával végezték a rovarirtást, és bár az előírásoknak megfelelően lezárták a helyiséget, a szer a mennyezeten keresztül át tudott szivárogni abba a szobába, ahol a brit vendégek megszálltak – írja a Daily Mail.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy hotelszobájukban a házaspárral együtt nyaraló lányuk és a helyi kormányzó szerint is furcsa bűz terjengett az emeleten, és egy másik vendég is légzési nehézségekre panaszkodott. Ennek ellenére a kormányzó akkor azt nyilatkozta, természetes halált halt a házaspár – valószínűleg azért, mert a helyi turizmus az arab tavasz és a 2015-ös géprobbantás óta hanyatlásnak indult az elmúlt években.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!