szerző:
MTI/hvg.hu

A görög sziget Navagio-öblében leomlott egy sziklafal, a hatalmas robajjal lezúduló kőtömeget több nyaraló is felvette a telefonjával. A balesetben hét ember megsérült.

A híres zátonyra futott hajóroncsnál, a zakinthoszi Navagio-öbölben megcsúszott egy nagyobb sziklatömeg, a leomlott sziklafal akkora hullámokat vert, hogy a strand közelében három kisebb hajó is felborult. 

Az első értesülésekre alapozva az ekathimerini.com görög lap korábban még azt írta, hogy egy ember könnyebben megsérült a balesetben és három embert nem találnak a sziklaomlás óta, őket egy mentőcsapat kutyákkal keresi. A legfrissebb információk szerint azonban hét ember sérült meg, és senki sem életveszélyesen. Hat nyaralót - köztük két gyereket - még a helyszínen elláttak, egy embert, egy cseh nőt pedig a háta megsérülése miatt kórházba szállítottak - írja a Reuters a görög hatóságokra hivatkozva. Egyelőre nem tudni arról, hogy bárki eltűnt volna, vagy bárkit betemetett volna a lezúdult kőtömeg, a tűzoltóság mindenesetre a levegőben és a vízen is lehetséges sérültek után kutat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!