szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felajánlotta lemondását, amiért fake newst terjesztett.

Mi is írtunk róla, hogy bekeretezett üdvözlőkártyával köszöntötte 75. születésnapján Lech Walesa Nobel-békedíjas egykori lengyel államfőt Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke. A kártyát az ET majdnem minden tagja aláírta, két szignó azonban hiányzott: a lengyel és a magyar miniszterelnöké.

Tusk az átadáskor ki is emelte, hogy a jókívánságokat az EU majdnem minden kormányfője aláírta, de csak Mateusz Morawieckié és Orbán Viktoré hiányzik. Walesa szóvivője viszont nem sokkal később azt állította, hogy csak egy szignó hiányzik, a lengyel miniszterelnöké – írja a Népszava. Miroslaw Szczerba most a Twitteren kért bocsánatot azért, mert „fake newst terjesztett”.

Mindenkitől szeretnék bocsánatot kérni azért a fake news-ért, miszerint a Lech Walesa születésnapjára a Donald Tusk által átnyújtott üdvözlőlapon szerepel Orbán Viktor aláírása is

– írta. Hozzátette, hogy nehéz döntést kellett meghoznia, de szavai miatt vállalnia kell a felelősséget. Szczerba az ügy miatt felajánlotta lemondását, egyelőre Walesán múlik, hogy a szóvivő megy vagy marad.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Walesa üzent: Orbán ne verje szét az EU-t

Lengyelországban éppen per folyik Lech Walesa ellen, ugyanis felmerült, hogy a 70-es években beszervezte a titkosszolgálat. Tagadja, elege van már a világból. A Heti Válasznak adott interjújában pedig arról is beszélt, mi a véleménye a magyar és a lengyel kormányról.