szerző:
hvg.hu

Megbízatása csak három év múlva járt volna le.

Lemondott Jim Yong Kim, a Világbank elnöke, három évvel a megbízatásának lejárta előtt - írja a The Wall Street Journalra hivatkozva a Portfolio. A lap szerint Jim Yong Kim február elsejével távozik, és egy olyan cégnél fog dolgozni, amely infrastruktúra beruházásokkal foglalkozik.

Jim Yong Kim azt nyilatkozta, hogy váratlan volt ez a lehetőség, de úgy látja, hogy ezzel lehet a legnagyobb hatással a világra olyan területeken, mint a klímaváltozás megfékezése vagy a fejlődő piaci infrastruktúra fejlesztése. A bejelentés sokakat váratlanul ért.

Jim Yong Kimet először 2012-ben nevezték ki a Világbank élére, majd 2016-ban újraválasztották, akkor 2021-ig szólt a megbízatása.

Február elsejétől a Világbank jelenlegi vezérigazgatója, Kristalina Georgieva veszi át az elnöki posztot is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gazdaság

Világbank: nullaórás szerződés, ne legyen minimálbér

Eltörölné a minimálbért a Világbank, megkönnyítené az alkalmazottak kirúgását, hogy a munkaadók jobban fejleszthessenek a robotikába és az automatizálás területén. ÉS ez még nem minden, amit a pénzügyi szervezet ajánl.

Gigászi offenzívába fogott Mészáros Lőrinc

Gigászi offenzívába fogott Mészáros Lőrinc

Decemberben engedték ki a börtönből a gdanski főpolgármester késelőjét

Decemberben engedték ki a börtönből a gdanski főpolgármester késelőjét

Árvizeket okozhatnak az elszaporodott hódok a Dunántúlon

Árvizeket okozhatnak az elszaporodott hódok a Dunántúlon

Megnyerte Babos az első meccsét az Australian Openen

Megnyerte Babos az első meccsét az Australian Openen

Fontos győzelmet aratott a kézilabda-válogatott

Fontos győzelmet aratott a kézilabda-válogatott

Összeállt a Volkswagen és a Ford

Összeállt a Volkswagen és a Ford