szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A lángokat reggel fél 7 előtt sikerült csak megfékezni. Felmerült, hogy egy ottlakó nő szándékos gyújtogatása okozhatta a tüzet, őrizetbe is vették.

Kigyulladt egy épület keddre virradó éjjel Párizsban, a tűz miatt legalább heten meghaltak, egy ember súlyosan megsérült - jelentette a helyi tűzoltóság.

A lángok az épület 7. és 8. emeletén tomboltak még kedd hajnalban is, fél 7 előttre siekrült eloltani. A tűzoltóság közlése szerint 27-en sérültek meg - közülük hatan tűzoltók -, és félő, hogy az áldozatok száma emelkedni fog.

A párizsi főügyész bejelentette, hogy az ügyben felmerült a szándékos gyújtogatás gyanúja, és egy nőt, aki a ház lakója, őrizetbe vettek. 

A nyolcemeletes épület a Párizs délnyugati részében található 16. kerületben lángol, jelentette az AFP hírügynökség.

©

A tűzhöz hajnali egy órakor riasztották a tűzoltókat, oka egyelőre nem ismert. A tűzoltók parancsnoka "hihetetlenül hevesnek" írta le a lángokat. Mintegy kétszáz emberüket vezényelték ki a helyszínre.

A lakók közül, akik tudtak, a tetőre menekültek, mások az ablakukból kiabáltak segítségért. A tűzoltóknak körülbelül ötven lakót sikerült kimenteniük.

©

A boulogne-i erdővel határos kerületben több utcát le kellett zárnia a rendőrségnek az AFP hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig több mint 7 ezer kilométerrel hirdetnek egy szentendrei Trabit

Alig több mint 7 ezer kilométerrel hirdetnek egy szentendrei Trabit

Négy forgatókönyvet készít az UEFA arról, hány nézőt engedhetnek be az Eb meccseire

Négy forgatókönyvet készít az UEFA arról, hány nézőt engedhetnek be az Eb meccseire

Önjáró büfékocsi a streetfood jövője?

Önjáró büfékocsi a streetfood jövője?