szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A férfinél gyufa is volt. A rendőrök kiérkezésekor azonnal megadta magát, hadovált, majd végül azt mondta, hogy csak a katedrális mögött parkoló autójába akart üzemanyagot vinni.

Őrizetbe vettek egy embert a New York-i Szent Patrik-katedrálisnál szerda este, aki két benzinespalackkal akart bejutni a templomba.

A rendőrség szerint a kifejezetten zavart idegállapotban lévő férfinál gyufát is találtak. A New York Times szerint a gyanúsan viselkedő alakot a templom biztonsági őrei fordították vissza.

Miközben a férfit kitessékelték, a két palackból némi benzin ömlött a templom kövezetére. Az incidens helyi idő szerint valamivel este nyolc óra előtt történt, amikor a templom csaknem tele volt.

Dulakodásra nem került sor, a biztonságiak hívták a rendőröket, akiknek a férfi azonnal megadta magát. Kérdéseikre a gyanús ember inkonzisztens válaszokat adott.

Végül azzal állt elő, hogy csak át akart vágni a katedrálison a mögötte található Madison sugárútra, ahol az autója állt. Azért voltak nála benzineskannák, mert kifogyott az üzemanyag kocsijából. A rendőrök megnézték az autót, és nem fogyott ki belőle a benzin. Ezután a férfit azonnal őrizetbe vették.

Az esemény után a Szent Patrik-katedrális körül jelentősen megnövelték a rendőri készültséget.

A katedrális New York egyik legjelentősebb turisztikai látványossága, 2200 ember befogadására képes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Uniós oltalom alá kerül az akasztói szikiponty

Uniós oltalom alá kerül az akasztói szikiponty

A járvány kezdete óta először tüntetett Greta Thunberg

A járvány kezdete óta először tüntetett Greta Thunberg

A Microsoft most elkölt 2300 milliárd forintot – alig kottyan meg neki

A Microsoft most elkölt 2300 milliárd forintot – alig kottyan meg neki