szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Együtt akarnak fellépni az európai Magyarország és a magyar polgárok érdekében.

Az Európai Parlament strasbourgi ülésszaka alatt megtartották első, úgynevezett ellenzéki kerekasztalukat az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Momentum és a Jobbik EP-képviselői.

A szocialista Ujhelyi István beszámolója szerint a következő időszakban folyamatosan egyeztetni fognak egymással a Magyarországot érintő szakpolitikai kérdésekben.

„Célunk, hogy minél hatékonyabban fel tudjunk lépni az európai Magyarország és a magyar polgárok érdekében. Ezt pedig akkor tudjuk a legbiztosabban megtenni, ha – a meglévő véleménykülönbségek ellenére is, de – együtt mozgunk az európai térben” – írta.

A képviselők azt ígérik, hogy sok ügyben máris előreléptek, az egyeztetéseket pedig rendszeresen folytatják.

Az MSZP, a DK és a Momentum képviselői a többi között héten azzal kerültek a hírekbe, hogy nem szavazták meg a bizottsági elnöki, illetve alelnöki posztokra a Fidesz politikusait. Válaszul Bayer Zsolt és Kocsis Máté is kilátásba helyezte, hogy el kellene venni a parlamenti tisztségeket az ellenzéktől, hozzájuk csatlakozott később Hende Csaba is.

Vadai Ágnes az ellenzéki akció és a kormánypárti reakció után azt mondta a Fidesz padsorai felé fordulva: „öt éven át mindenben akadályozni fogjuk önöket Brüsszelben”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!