szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Euractiv értesülése szerint esélytelen, hogy megválasszák.

Megírtuk korábban, hogy amikor Deutsch Tamást az EP szakbizottságában alelnöknek választották, több más fideszes elsőre elhasalt. Ugyanis Bocskor Andrea, Trócsányi László és Hidvéghi Balázs jelölését elhalasztották.

Hidvéghi a demokratikus szabadságjogokkal foglalkozó bizottság alelnöke lenne, de az Euractiv úgy értesült, a következő alkalommal sincs esélye a Fidesz kommunikációs vezetőjének.

Az európai portál cikkét ismertető Népszava hozzáteszi, Hidvéghit ugyan formálisan nem utasították el, de személye ellenérzéseket váltott ki a testületben. A zöldek ellenjelöltet javasoltak, a Néppárt pedig, amelynek továbbra is gondokat okoz a magyar kormánypárt, a voksolás elhalasztását kezdeményezte a hónap végéig.

A beszámolók szerint a cél, hogy valahogy elszigeteljék a Fidesz és a lengyel PiS jelöltjeit, ahogy a nacionalista Identitás és Demokrácia frakcióra is ez a sors várhat, benne az olasz Ligával és Le Pen Nemzeti Gyűlésével.

A csoport mind a 11 képviselőjét elutasították a bizottsági helyek elosztásánál. Helyettük konzervatívok, szocialisták, illetve liberálisok lettek a befutók, a többi közt az igen fontos Jogi Bizottságban. A szélsőjobbos Liga egyik képviselője ezt úgy értékelte, hogy tűrhetetlen támadás éri a demokrácia alapszabályait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!