szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tüntetők az amerikai határőrizetben meghalt gyerekekre emlékeztek, a rendőrség letartóztatta a Szenátus épületébe behatoló aktivistákat.

Számos katolikus aktivista tiltakozott Washingtonban a Trump-adminisztráció migrációs politikája ellen, írja a CBS, az aktivisták a menedékkérők és bevándorlókkal szembeni embertelen bánásmód ellen tiltakoztak a Szenátus épületében, és a határőrizeti fogságban elhunyt gyerekek nevét skandálták, fényképét mutatták fel. Az akció a Capitolium előtti parkban kezdődött, a Szenátusban a tiltakozók egy csoportja lefeküdt a földre, és nem volt hajlandó távozni. A rendőrság 70 tüntetőt tartóztatott le törvénytelen demonstráció miatt, többeket ima közben. Kedden 10 zsidó vallású tüntetőt tartóztattak le, akik szintén a migrációs gyakorlat miatt tiltakoztak.

Legalább hat gyerek halt meg az amerikai határőrizeti szervek celláiban, vagy az onnan való szabadulást követően. Túlzsúfoltság és a meleg étel hiánya jellemzőek az amerikai tranzitzónákra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Lemondott az amerikai határőrizeti szerv feje

Állítólag azért, mert túl gyakran változtak az elvárások, intézkedések és túl sok kritika érte a szervezetet. A déli határnál több gyerek is meghalt a határőrizetben.

Az elnökválasztás napján sem tagadta meg magát a fehérorosz diktátor

Az elnökválasztás napján sem tagadta meg magát a fehérorosz diktátor

Összeomlott a turizmus a magyarok kedvenc üdülőhelyein is

Összeomlott a turizmus a magyarok kedvenc üdülőhelyein is

Kilátó épül a Naplás-tónál

Kilátó épül a Naplás-tónál