szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A három éve indított akcióban több mint 5500 droghasználót és -kereskedőt öltek meg.

Eddig 220 728 gyanúsítottat vettek őrizetbe a Fülöp-szigeteken 2016 júliusában indított drogellenes kampányban, köztük 8185 úgynevezett kiemelt jelentőségű célpont is van, mondta el csütörtökön a helyi drogellenes hivatal (PDEA) vezetője Manilában.

Aaron Aquino az elnöki palotában tartott sajtótájékoztatóján ismertette azt is, hogy a jelenlegi kormányzat

151 601 kábítószer-ellenes műveletet indított, amelyben 5552 feltételezett droghasználót és -kereskedőt öltek meg.

A PDEA vezetője szerint a kiemelt jelentőségű célpontok  között külföldiek, választott tisztségviselők, rendvédelmi szervek tagjai, kormányzati illetékesek, kábítószerkereskedő-csoportok vezetői is vannak, a listára fegyveres csoportok tagjai, hírességek és egyéb népszerű személyiségek is felkerültek.

Az elfogottak között 2799 fiatalkorú is van.

Aquino szerint 2016. július 1-jétől 2019. november 30-ig terjedő időszakban összesen 433 drogkonyhát és rejtett labort számoltak fel, a hatóságok emellett 40,39 milliárd pesó (236 milliárd forint) értékben foglaltak le illegális drogokat.

Aquino hangsúlyozta, hogy Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök drogellenes háborújában vezető szerepet játszó ügynökség szoros megfigyelés alatt tart 186 helyi kábítószerkereskedő csoportot. A Fülöp-szigeteki elnök megfogadta, hogy mandátuma 2022-es lejártáig felszámolja a kábítószerbűnözést országában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Samsung új fülhallgatója tudja, mikor akarunk beszélgetni, és akkor némítja a zenét

A Samsung új fülhallgatója tudja, mikor akarunk beszélgetni, és akkor némítja a zenét

Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Novemberben újra összeomlott a magyar turizmus

Novemberben újra összeomlott a magyar turizmus