szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Huszonnégy óra alatt 1145 új fertőzöttet regisztráltak.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Egyetlen nap alatt 1145-tel nőtt az igazolt koronavírus-fertőzések száma Olaszországban, így már összesen 5883 ember mintája lett pozitív. Közülük 589-en felgyógyultak, a halálos áldozatok száma 36-tal 233-ra emelkedett.

Kórházi ápolásra 2651 ember szorul, közülük 567-en intenzív osztályon fekszenek. 1843-an karanténban vannak odahaza.

A kórokozó már mind a húsz olasz tartományban megjelent. A legsúlyosabban továbbra is Lombardia érintett, ott 3420 fertőzöttet tartanak számon, és ott emelkedett a legnagyobbat az adat péntekről szombatra: 808 új esetet regisztráltak.

Emilia-Romagnában 1010 fertőzöttről lehet tudni (+140), és már Venetóban is meghaladta a számuk a félezret, 543-an vannak (+55).

Összesen eddig 42062 tesztet végeztek el az országban.

(Corriere.it)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!