szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Világszerte több mint félmilliárd ember azért nem kapta el a betegséget kutatók szerint, mert működnek a járvánnyal szemben a korlátozások.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

3,1 millió ember életét menthették meg Európában a koronavírus miatt elrendelt lezárásokkal – ismerteti az Imperial College London kutatóinak hétfőn közölt eredményeit a Reuters.

A kutatók egy modell segítségével 11 nyugat-európai országot vizsgáltak meg, és arra jutottak, a márciusi, legszigorúbb korlátozásoknak meghatározó szerepe volt a világjárvány megfékezésében és abban, hogy az áldozatok száma nem jóval magasabb.

Egy második tanulmányt is idéz a hírügynökség, ami szintén a Nature tudományos folyóiratban jelent meg. E szerint Kínában, Dél-Koreában, Olaszországban, Franciaországban, Iránban és az Egyesült Államokban összesen 530 millió ember megbetegedését sikerült elkerülni lezárások és korlátozások által.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!