szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több jogvédő szervezet is hevesen bírálta az új szabályokat.

Donald Trump kormánya már több szigorítást hajtott végre a menedékkérelmi rendszeren arra hivatkozva, hogy sokan visszaélnek vele, és nagyon sok a megalapozatlan kérelem. A Mexikó felől érkező menedékkérőknek már most is Mexikóban kell várniuk arra, hogy meghallgassa őket egy amerikai bíróság, és megtagadják a menedéket mindenkitől a mexikói határon, aki úgy haladt át egy másik országon az Egyesült Államok felé, hogy ott nem kért menedékjogot.

A legújabb szigorítások között szerepel, hogy a bevándorlási ügyekben ítélkező bírók még jobban szűrjék a kérelmezőket, és hogy meghallgatás nélkül is elutasíthatnak kérelmeket.

Az új szabályok hétfői bejelentésüktől számítva 30 nap múltán lépnek életbe, addig lehet megtámadni őket bíróságon.

Az új szabályokat hevesen bírálta az AP hírügynökségnek nyilatkozva Ur Jaddou, a DHS Watch jogvédő szervezet igazgatója, az állampolgársági és bevándorlási szolgálatok volt tanácsosa, Stephen Yale-Loehr, a Cornell Jogi Egyetem bevándorlási joggal foglalkozó professzora és Greg Chen a bevándorlási jogászok szövetségének egyik igazgatója.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy nap alatt 16 ezer új fertőzöttet találtak Olaszországban

Egy nap alatt 16 ezer új fertőzöttet találtak Olaszországban

Hivatalos: 3 milliárd forintot kap a Színház- és Filmművészeti Egyetem

Hivatalos: 3 milliárd forintot kap a Színház- és Filmművészeti Egyetem

Két év alatt alatt alakíthatja át a kormány a háziorvosi ellátást

Két év alatt alatt alakíthatja át a kormány a háziorvosi ellátást