szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megugrott a fertőzöttek száma azután, hogy az országban több helyen is enyhítettek a korlátozásokon.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Hétfő estétől kedd estig 1338 beteg halt meg koronavírus-fertőzés miatt Brazíliában, ennél több napi áldozata eddig csak egyszer volt a kórnak.

A latin-amerikai országban ezzel 45 456-ra emelkedett a járvány következtében elhunytak száma,

az összes bizonyítottan koronavírussal fertőzötté pedig az egymilliót megközelítve 928 800-ra. Ennél több halott és fertőzött csak az Egyesült Államokban van.

Egy nap alatt újabb 37 300 emberről bizonyosodott be, hogy koronavírus-fertőzött.

Ilyen méretű tömeges napi növekedésre még nem volt példa a vírus megjelenése óta az országban a brazil egészségügyi minisztérium szerint. A fertőzöttek száma ugyanakkor jóval magasabb lehet, mivel az országban rendkívül kevés tesztet végeztek.

Brazíliában az utóbbi két hétben rohamosan terjed a járvány, ennek ellenére több helyütt enyhítettek a korlátozásokon: kinyithattak üzletek, strandok.

Jair Bolsonaro brazil elnök kezdetben nem vette komolyan a járványt, és „egy kis influenzáról” beszélt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvan, ki fog az iparűzési adóról tárgyalni a vidéki önkormányzatokkal

Megvan, ki fog az iparűzési adóról tárgyalni a vidéki önkormányzatokkal

Lovat kellett kimenteni a tatai Öreg-tó iszapjából

Lovat kellett kimenteni a tatai Öreg-tó iszapjából

Micimackós szettet ad ki a Lego

Micimackós szettet ad ki a Lego