szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az unió nevében 4,9 milliárd eurót ajánlott fel Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Az Európai Unió további 4,9 milliárd eurót ajánlott fel a koronavírus-vakcina megtalálására, kezelések kidolgozására és tesztelésre – jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke egy szombati virtuális adománygyűjtési eseményen, amelynek ő és Dwayne Johnson, a The Rock (vagyis A Szikla) néven is ismert hollywoodi filmsztár, korábbi pankrátor a házigazdája.

Az EB és a Global Citizen nevű szervezet által tető alá hozott összejövetel koncertsorozattal zárul, melyen fellép Shakira, Usher és Miley Cyrus is.

Az unió szervezett már hasonló eseményt a közelmúltban, akkor összesen 9,8 milliárd eurónyi vállalás jött össze, ebből maga az EU 1,4 milliárdot tett le az asztalra. Igaz, felmerültek kérdések azzal kapcsolatban, hogy ez mennyire „új” pénz – emlékeztet a Politico.

A mostani 4,9 milliárdról Von der Leyen azt mondta: a pénz a bizottság és az Európai Befektetési Bank (EIB) együttműködésének köszönhető. Hozzátette: az összeggel a „sérülékeny” országokat segítik majd a járvány elleni küzdelemben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!