szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Az izraeli egészségügyi minisztérium azt kérte, hogy 50 fősnél nagyobb rendezvényeket ne engedélyezzenek, de a kormány többi tagja szerint ez a gazdaság számára tragikus eredményt hozna.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A járványügyi intézkedésekről döntő koronakabinetben részt vevő miniszterek nem szavazták meg az izraeli egészségügyi minisztérium által javasolt korlátozásokat, amelyeket a fertőzöttek számának folyamatos növekedése miatt javasoltak.

A Jediót Ahronót című újság úgy tudja: elutasították a tervet, hogy ötven főben korlátozzák a résztvevők megengedett számát a rendezvényeken.

A miniszterek szerint ugyanis ilyen feltételek mellett az egyes összejövetelek lemondása a jelenlegi gazdasági helyzetben újabb csapást jelentene.

Az általános gyülekezési tilalomról sem határoztak, ami a javaslat szerint 19 főben korlátozta volna az egy helyen tartózkodók számát.

Az egészségügyiek és az oktatási minisztérium egyeztetett arról, hogy bevezessék a távvizsgákat a felsőoktatásban a koronavírus fertőzés terjedésének megakadályozása, de végül erről sem született megállapodás, a tanácskozás döntések nélkül ért véget.

Közben a fertőző betegségekkel foglalkozó izraeli, orvosokból álló szövetség arra figyelmeztetett, hogy növekszik az új vírushordozók átlagéletkora, és azonnali beavatkozásra van szükség a járvány megfékezésére, különben elveszítik az események ellenőrzésének lehetőségét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Tízmillió fölött a koronavírusos fertőzöttek száma

Tízmillió fölé emelkedett a SARS-Cov-2 vírus által igazoltan megfertőzött emberek száma, miközben mintegy félmillióan vesztették életüket a kór miatt. A pandémia nem enyhült, Európában is új gócpontokról érkezett jelentés

Ausztrál kutatók megkísérlik visszaadni a látását egy vak embernek

Ausztrál kutatók megkísérlik visszaadni a látását egy vak embernek

Szlávik János: Ma már szinte mindenkinek a környezetében vannak fertőzöttek

Szlávik János: Ma már szinte mindenkinek a környezetében vannak fertőzöttek

Orbán: Visszatérnek az akciócsoportok

Orbán: Visszatérnek az akciócsoportok