szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Egy nap alatt 150 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma, 122 ezren viszont meggyógyultak.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

A világon 11 593 181 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, legalábbis ennyi fertőzöttet egész biztosan diagnosztizáltak. A halálos áldozatok száma 537 504, a gyógyultaké pedig 6 283 738 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem friss összesítése szerint.

Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt 150 ezer fertőzöttet diagnosztizáltak, az áldozatok száma közel négyezerrel, a gyógyultaké 122 ezerrel nőtt.

A fertőzés 188 országban van jelen.

A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 2,9 millió fertőzött van, 130 ezren haltak meg, 924 ezren meggyógyultak.

Brazíliában 1,6 millió fertőzöttről, 65 ezer halálos áldozatról és 1 millió gyógyultról tudni.

Indiában 697 ezerfertőzöttet, 19 ezer halálos áldozatot és 424 ezer gyógyultat jegyeztek fel.

Oroszországban 686 ezere nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 10 ezer fölé, a gyógyultaké 453 ezerre.

Európában az Egyesült Királyság járt a legrosszabbul ott a fertőzöttek száma 287 ezer, 44 ezren haltak meg a betegségben és 1375-en gyógyultak ki belőle.

Spanyolországban 251 ezer fertőzöttet, 28 ezer halálos áldozatot és 150 ezer gyógyultat regisztráltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Fidesz különbejáratú luxusszigetet csinálna a Tihanyi-félszigetből

A Fidesz különbejáratú luxusszigetet csinálna a Tihanyi-félszigetből

Nem hozza Európába a Ford a Broncót

Nem hozza Európába a Ford a Broncót

Hogyan beszéljünk a gyerekekkel? Akár van sajátunk, akár nincs...

Hogyan beszéljünk a gyerekekkel? Akár van sajátunk, akár nincs...