szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gócponttá alakulhat az intézmény.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

A temesvári CFR kórházban egy asszisztensnő legkevesebb négy pácienst és két dolgozót fertőzött meg koronavírussal – írja a Transindex.ro. A vizsgálatok még folyamatban vannak, ezért lehetséges, hogy még több igazolt fertőzött lesz az intézményen belül. Az is előfordulhat, hogy gócponttá alakul az intézmény.

Az ügy miatt nyomozást indított a kórház vezetősége. Virgil Musta, a temesvári Victor Babeş kórház fertőző osztályának vezetője pedig arról nyilatkozott:

az egészségügyi asszisztens nem hitt a járvány súlyosságában, és még az intézményben sem viselt maszkot.

A könnyelműségének láz és köhögés vetett véget. Amíg ezek a tünetek nem jelentkeztek, Virgil a személyzet több tagját és beteget is megfertőzhetett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vonatot akarhattak kisiklatni Győrnél, szemtanút keres a rendőrség

Vonatot akarhattak kisiklatni Győrnél, szemtanút keres a rendőrség

Ujhelyi a független sajtóért aggódik: pályázatokat ajánl az újságíróknak, és előfizetésre kéri az olvasókat

Ujhelyi a független sajtóért aggódik: pályázatokat ajánl az újságíróknak, és előfizetésre kéri az olvasókat

Koronavírusos lett a Barcelona védője

Koronavírusos lett a Barcelona védője