szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A népszerű kormányzót üzletemberek megöletésével vádolják.

Több ezren tüntettek Oroszországban a két napja őrizetbe vett habarovszki kormányzó, Szergej Furgal miatt. A tömeget nehéz volt megbecsülni, 5-40 ezer közé tehető a létszám a helyi média és Furgal támogatóinak beszámolója alapján - írja a BBC.

 

©

A demonstrálók szabadságot követeltek és Putyin ellenes jelszavakat skandáltak. A rendőrség nem avatkozott közbe.

Furgalt azzal vádolják, hogy 2004-2005-ben üzletembereket öletett meg. Furgalt csütörtökön vették őrizetbe, majd Moszkvába szállították. A kormányzó az ultranacionalista Liberális Demokrata Párt színeiben nyert 2018-ban, a szavazatok 70 százalékával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Méltánytalan módon döntött az NKA az Új Forrás szerint, megszűnhet a lap

Méltánytalan módon döntött az NKA az Új Forrás szerint, megszűnhet a lap

Miért jöttek vissza Magyarországra a medvék, farkasok, hiúzok?

Miért jöttek vissza Magyarországra a medvék, farkasok, hiúzok?

Visszavonul a brit külügy főegerésze

Visszavonul a brit külügy főegerésze