szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismét minden korábbinál több koronavírusos fertőzöttet regisztráltak az USA-ban, és Izraelben, Indiában, Brazíliában is jelentősen nőtt a vírushordozók száma. Világszerte már 13 millióhoz közelít a fertőzöttek száma, a kór mintegy 570 ezer emberéletet vett el.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Az USA-ban egy nap alatt 66.528-cal nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, és immár Louisiana államban is kötelezővé tették a zárt terekben a maszk viseletét. A kormányzó, John Bel Edwards pedig elrendelte az államban lévő összes bár bezárását.

A legsúlyosabb helyzet Kaliforniában alakult ki, ahol két hét alatt közel 110 ezer új beteget vettek nyilvántartásba. Miközben az államok többségében szigorítanak, Floridában – annak ellenére, hogy gyorsan nő a fertőzöttek száma – ismét megnyitották a Walt Disney World-öt.

A fertőzöttség tekintetében az első helyen lévő USA-ban már több mint 3,2 millió vírushordozót tartanak nyilván, a betegek közül több mint 135 ezren vesztették életüket.

Brazíliában is gyorsan nő a fertőzöttek száma, itt már 1,8 millió vírushordozó van, a halottak száma 71 ezer fölött jár. Megbetegedett az államfő, Jair Bolsonaro is, aki rendületlenül szedi a hidroxiklorokint, amiről már hetekkel ezelőtt kiderült, hogy nem alkalmas a kór kezelésére.

Indiában már 900 ezer körül van a fertőzöttek száma, egy nap alatt 16 ezer új esetet regisztráltak. Elkapta a betegséget az egyik legismertebb indiai színész, Amitabh Baccsan is, s megfertőződött a színész felesége és gyereke is. A halottak száma 22 ezer körül jár, de a szakemberek szerint azországban nagyon sok olyan ember betegszik meg és hal meg, akiről nem derül ki, hogy a Covid-19 járvány okozta a betegségét.

Izraelben Benjamin Netanjahu miniszterelnök bejelentette, hogy pénzügyi segítséget kapnak azok a vállalkozók, akiknek megélhetése a Covid-19-járvány miatt került veszélybe. A politikus egy nappal az után nyilatkozott, hogy Tel-Avivban több ezren tüntettek a kormány válságkezelési gyakorlata ellen. Netanjahu közölte, az első szakaszban a magánvállalkozók 7500 sékelt (2100 dollár) kaphatnak. Az országban mintegy 40 ezer fertőzöttet tartanak nyilván, s a kór második hulláma június közepén érte el a zsidó államot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sikerülhetett nukleáris robbanófejeket kifejlesztenie Észak-Koreának

Sikerülhetett nukleáris robbanófejeket kifejlesztenie Észak-Koreának

Megmozdulásokat ígérnek a Színművészeti hallgatói

Megmozdulásokat ígérnek a Színművészeti hallgatói

Paul McCartney végre tisztázott egy hatalmas félreértést a Beatles feloszlásáról

Paul McCartney végre tisztázott egy hatalmas félreértést a Beatles feloszlásáról