szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az elnök aláírt egy törvényt, amely büntetést helyez kilátásba a kínai tisztségviselőkkel üzletelő bankok számára.

Donald Trump kedden aláírt egy elnöki rendeletet, amellyel véget vet a Hongkonggal szembeni különleges gazdasági bánásmódnak, amelyet a város eddig élvezett. Az amerikai elnök hangsúlyozta, hogy a továbbiakban Hongkongot ugyanúgy kezelik, mint Kína többi részét.

Donald Trump azért vonta meg Hongkong különleges státuszát, hogy – ahogy fogalmazott – felelősségre vonja Kínát az egykori brit gyarmat elleni agresszív tevékenysége miatt.

Emellett az elnök aláírt egy törvényt, amely büntetést helyez kilátásba a Kína által hozott új nemzetbiztonsági törvényt betartó kínai tisztségviselőkkel üzletelő bankok számára.

Utóbbi miatt a kínai külügyminisztérium szerdán válaszlépéseket ígért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Révész Sándor hvg360

Révész Sándor: Épül a kommunista kapitalizmus, közös a sorsunk Hongkonggal

Hongkong legújabb kori története, a Kínához visszacsatolásáról szóló megállapodás és az azzal kapcsolatos konfliktusok, a városállamban zajló jelenidejű politikai események számunkra is tanulságosak. Kialakulóban a kommunista kapitalizmus rendszere, és Magyarország is efelé sodródik. Pontosabban: efelé rángatja az országot a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Vélemény.

Hamarabb a vártnál: a Microsoft bejelentette a Surface Duo androidos telefont

Hamarabb a vártnál: a Microsoft bejelentette a Surface Duo androidos telefont

Szlovénia vörös listára teheti Horvátországot

Szlovénia vörös listára teheti Horvátországot

A Diákhitel Központ vezérigazgatója szerint akinek versenyképes végzettsége van, az könnyen kifizeti a tartozását

A Diákhitel Központ vezérigazgatója szerint akinek versenyképes végzettsége van, az könnyen kifizeti a tartozását