szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Horvátországban újra a százat közelíti az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma, Szlovéniában jobb a helyzet, de ott is nő a mutató.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Közel a kétszeresével nőtt kedden az előző napihoz képest Horvátországban és Szlovéniában az egy nap alatt új koronavírussal diagnosztizált fertőzöttek száma.

Horvátországban 92-vel nőtt az új fertőzöttek száma a hétfői 52 után, az aktív esetek száma 1204. Szlovéniában az elmúlt egy napban 19-cel nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Hétfőn ez a szám csak 10 volt.

A horvát válságstáb további szigorításokat jelentett be: kötelezővé tette a szájmaszk viselését a hivatalokban, a postán és a pénzintézetekben, valamint az olyan szolgáltatásokat nyújtó üzletekben, mint a fodrász- és a szépségszalonok.

Krunoslav Capak, a horvát közegészségügyi intézet igazgatója elmondta: nincsenek új járványgócok az országban, a már ismert helyeken diagnosztizáltak új fertőzötteket. A vírus családi összejöveteleken, esküvőkön, keresztelőkön és érettségi banketteken terjedt.

Szlovéniában eközben az ad okot az aggodalomra, hogy a vírus ismét betört a szeretetotthonokba.

Bulgáriában a kormány arról döntött, hogy a hónap végéig meghosszabbítják a rendkívüli járványhelyzetet. Ott az elmúlt 24 órában 234 új fertőzöttet jelentettek, 75-tel többet, mint az előző napon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Örökbe fogadót mindenki ismer, de olyan nőt, aki lemondott gyerekéről, szinte senki"

"Örökbe fogadót mindenki ismer, de olyan nőt, aki lemondott gyerekéről, szinte senki"

Új külgazdasági céget alapít a kormány

Új külgazdasági céget alapít a kormány

Visszavonul a brit külügy főegerésze

Visszavonul a brit külügy főegerésze